Kategorier
barnböcker Kommunikation

Ny bok på gång

Har nu börjat att skissa på den tredje och avslutande boken om Olga, Otto och Stilige karln. Det är mycket tankar och idéer som trängs i huvudet. Det svåra är (som vanligt) att hålla ihop historien, att få en röd tråd genom berättandet. Min ambition är den här boken ska vara spännande – riktigt spännande. Och så ska den vara rolig såklart. Det blir en utmaning att hitta balans i det spännande och det roliga!

Karaktärerna fördjupas
Jag ska också försöka fördjupa karaktärerna. Jag har hittat en del bra författartips på hur man kan intervjua sina egna karaktärer, om deras intressen, drivkrafter och bakgrunder. Detta tar man sedan med i handlingen, inte allt på en gång, utan man pytsar ut lite då och då och fyller på.

För mig fungerar det bäst att tänka igenom hela handlingen och grovskissa på varje kapitel. Hur ska det börja? Hur ska det sluta? Jag funderar och skriver ner på lappar och på datorn. Sen justerar jag, flyttar om, prövar nya vägar, nya infallsvinklar. Det är med andra ord mycket tanke- och planeringsarbete som ska göras först innan jag sätter mig och skriver på själva berättelsen. Men det är en väldigt rolig och kreativ process!

Olga
Mobilen är ett väldigt bra redskap, när man får idéer på bussen, tåget, promenaden. In och skriv direkt, annars är risken stor att man glömmer bort:)

Av Robert

Jag heter Robert Svensson och är författare, kommunikatör och musiker. På min webbplats kan du läsa om min tankar kring kommunikation och musik. Och om annat som jag vill dela med mig av från livet.