Kategorier
släktforskning

Ny kurs om släktforskning på Göteborgs universitet

Under hösten 2019 har jag läst en kurs på halvfart på Göteborgs universitet. Kursen är nystartad, och heter ”Släktforskning: källor, metoder och historiska perspektiv”. Det har varit en mycket intressant kurs där man som släktforskare får en fördjupad förståelse för den miljö som människorna levde i förr i tiden.

För mig som släktforskare och författare är det verkligen häftig känsla att kunna lyfta blicken från kyrkböckerna och ta fram material kring den tidsepok som människorna levde i. Det finns så otroligt mycket material och källor att gräva ur!

Jag kan verkligen rekommendera denna kurs. Läs mer på Göteborgs universitets webbplats.

Av Robert

Jag heter Robert Svensson och är författare, kommunikatör och musiker. På min webbplats kan du läsa om min tankar kring kommunikation och musik. Och om annat som jag vill dela med mig av från livet.