Kategorier
Böcker

Nya bokprojekt på gång

Efter tre barnböcker om Olga och gänget, vill jag pröva nu nya utmaningar. Det är klart att det är svårt att släppa mina karaktärer som jag nu lärt känna ordentligt. Men Olga, Otto och Stilige karln lever alla kvar i mitt huvud, och nån gång kanske blir det en fortsättning … Jag kommer att ha kvar min Facebook-sida, och hoppas kunna fylla denna med ett roligt och relevant innehåll som anknyter till dessa böcker. Och är det nån därute som har förslag på en fortsatt historia med gamlingarna är det bara att höra av sig till mig!

Just nu skissar jag på en roman för vuxna. Den kommer förmodligen att utspela sig i Göteborg, vara i nutid och handla om ett osannolikt möte mellan två människor i helt olika åldrar, och med olika förutsättningar i livet …. Men än så kan jag inte säga än så länge. Men jag har fått ihop en ram för berättelsen, ungefär vad som ska hända i varje kapitel, så det börjar ta form.

Att skriva en vuxenroman gör att jag måste hitta min egen stil, tonfall och skrivsätt. Det kommer säkert att ta tid, och det finns bara ett sätt att ta reda på detta: SKRIV, SKRIV OCH ÅTER SKRIV. När man skriver händer det saker i huvudet, en process, en slags resa startar mot något, en utveckling. Man testar, slänger, skriver om, skriver nytt. Slänger igen. Skriver nytt. Man hittar några rader som funkar, man bygger vidare på dessa meningar. Så fort jag känner mig redo, kommer jag att berätta mer om boken:)

Av Robert

Jag heter Robert Svensson och är författare, kommunikatör och musiker. På min webbplats kan du läsa om min tankar kring kommunikation och musik. Och om annat som jag vill dela med mig av från livet.