Positiv recension från BTJ

Nu har barnboken ”Nästan världsklass!” sa Otto fått ett omdöme från BTJ, tidigare Bibliotekstjänst. BTJ recenserar flertalet böcker som ges ut i Sverige och deras recensioner används av bland annat bibliotek som köper in böcker.

Jag är verkligen glad för BTJ:s recension och speciellt för att lektören tycker det är en bok där ”innehållet inbjuder till samtal” och att det är ”en bok för både barn och vuxna”. För det är precis det jag önskar med mitt berättande; att vuxna och barn kan mötas och kan prata med varandra om olika saker. Att gamla människor får chansen att berätta om sin barndom. Att barn får chansen att berätta om deras vardag. Att de kan lära av varandra. Glädje och sorg. Och framförallt önskar jag att det finns TID för detta i dagens alltför stressade samhälle.

Här följer ett utdrag ur recensionen av lektör Elsie Runnö i BTJ Häftepos 14124530 (enligt upphovsrättslagens regler är det endast tillåtet att citera delar av recensionen)

”Nästan världsklass! sa Otto har ett tydligt budskap, som barn lätt kan identifiera sig med. De många bilderna av Irene Nurmi är uttrycksfulla och naiva med tydliga figurer, ritade med tunn tuschkontur.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *