Kategorier
Musik

Repning pågår inför visfestival!

Var: stranden/sjöboden i Grötån, Ljungskile
När: Fredag 15 aug kl. 19:00
Hur: bara att komma dit. Ta med egen picknickkorg!

repetetion inför visfestival
Saxen och guran! 

Laddar nu i veckan för den lilla visfestival som går av stapeln på fredag. Det är min vän Lennie som för tredje året arrangerar detta i sina hemtrakter vid Grötån vid havet, cirka 8 km söder om Ljungkile. Det är bara att hoppas att vädret blir gott (läs INTE regn …), för då kan vi köra ute på stranden vid Grötåns vik. Och det är bara för folk att komma dit vid sjusnåret på kvällen, ta med sig picknickkorgen och lyssna på både egenkomponerade låtar och tolkningar. Av och med ett gäng glada spelemänJ

Det blir bland annat vislåtar av Lennie och mig, det blir rock med Lennies rockband, Jonas Lofving framför sina underfundiga gitarrlåtar och så kommer Lena Ginsby Robèrt och Bengt Witte. Hoppas att de bjuder på sina härliga tolkningar av schlagerlåtar och andra örhängen från 30- och 40-talet. Lena har en fantastisk röst, som en porlande bäck, och det är många gånger jag bara suttit och njutit av Bengts grymma gitarrspel! Vi hoppas också att några dragspelare ska dyka upp.

Faller regndropparna blir det inflyttning in i den lilla sjöboden, alldeles vid vattnet. En fantastisk miljö bara det i sig själv. Lite trångt dock och det är lätt att trassla in sig i alla sladdar, men vi får ta det vackert som man säger …

Det känns som vi har hittat ett bra koncept med att låta flera musiker får göra sina egna grejer. Vi kör 2-3 låtar per man/duo, sen tar nästa band plats på scenen och så håller det på. Det blir en härlig blandning av olika musikstilar, allt från visor till mer rock´n roll. En bonus med detta koncept är att vi som spelar blir så inspirerad av andras låtar. Man inspireras till att skriva nya låtar! Men framförallt; jag tror att publiken uppskattar mixen av låtar och musiker.

Nytt låtmaterial
I år blir det också några nya låtar av både Lennie och mig. ÄNTLIGEN, säger jag för min egen del. Det har inte blivit så mycket låtskrivande de senaste åren, men nu under semestern hade jag gott om tid och dessutom kom inspirationen. Då måste man sätta sig med gitarren eller pianot! Det där med inspiration är inget som automatiskt infinner sig, utan oftast är det till att tvinga sig att sätta igång. Precis som det är med skrivande.  Även om gitarren inte är min starka sida, är den och pianot oslagbara när det gäller att skriva låtar, hitta soundet, klangerna och låta låten växa fram. Så … äntligen, ska bli kul att framföra! Min låt handlar om drömmar och heter När plastblomman fick liv.

Av Robert

Jag heter Robert Svensson och är författare, kommunikatör och musiker. På min webbplats kan du läsa om min tankar kring kommunikation och musik. Och om annat som jag vill dela med mig av från livet.