Kategorier
barnböcker Böcker recension

Tips på barnboks-klassiker!

gummi
Gusten Grodslukare, Gummi-Tarzan och Hodjas flygande matta. Jag var väl ungefär i 10-årsåldern när jag läste dem. Då fnissade och skrattade jag mellan sidorna. Nu, 35 år senare, ler jag igenkännande och inser hur bra historierna är. Det är som att jag dras tillbaka till min barndom, till fnissen och skratten.

Det här är tokroliga böcker som är tidlösa och som jag verkligen kan rekommendera. Ole Lund Kirkegaard hette han som skrev dessa alster och flera andra historier. Han var en dansk barnboksförfattare och tecknare och lär ha sagt följande:

”Man ska använda sin fantasi. Det har barn lätt för, men vuxna har glömt den.” (wikipedia)

Ett flertal av hans böcker är översatta till svenska och finns att låna på de flesta bibliotek. En del av böckerna finns att provläsa på smakprov.se:

Provläs Gummi-tarzan
Provläs Gusten Grodslukare
Samlingsvolym med flera av böckerna

Av Robert

Jag heter Robert Svensson och är författare, kommunikatör och musiker. På min webbplats kan du läsa om min tankar kring kommunikation och musik. Och om annat som jag vill dela med mig av från livet.